Besatt

Jag är besatt av alla klänningar och alla kläder som finns just nu. Måste, måste, måste bara få tag på ett nytt extra jobb. För utan pengar kan man inte fynda.
 
                                                                                

De här tre klädesplaggen är ju för söta. Eller dessa tre olika outfits kanske man ska kalla det eller ngt. Shit the same. Jag blev i alla fall kär i dom när jag var in på asos hemsida.

Annars en trevlig helg framför mej. Eller i och för sig. har till och med ett helt trevligt lov framför mej. haha, ja lov och lov. En hel del plugg lär det väl också bli. För har man oorganiserade lärare så blir det som det blir *suck*

Nej nu ska jag sov

Lätt att hata, svårare att älska

Det finns så mycket man kan hata om man bara vill.  För om jag tänker efter så bara:

  • Hatar jag när när någon med 1000 ungar blockerar min väg. Har lust att  bara pröja ner en efter en.
  • Hatar när tanter går som sniglar, eller bara gnäller. Får lust att fråga om hon alltid haft problem med farten och att vara glad.
  • Hatar när folk i en buss tar upp tomma platser med en liten fjuttig handväska. Får lust att sätta mig rakt på den.
  • Hatar när någon glor. Tänker, om den har något allvarlig problem
  • Hatar när gamla gubbar glor på röven. Har lust att fråga om det har gått dåligt med frugan på slutet.

Ja, nu låter det som jag inte gör annat än hatar , vilket jag absolut inte gör. För just nu gör jag inget annat än älskar livet! Och dom här sakerna är de mest skrattretande jag vet. ;D Det jag ville komma fram till var att går man bara och tänker på såna där saker och retar sig på allt och alla hela tiden. Klart som fan att jag slutar som gnällkärringen Elina 100 år på hemmet. Nej, sån vill inte jag vara..  Man ska se det roliga i det hela, då kanske man har en chans att hitta glädjen med livet. För det är just vad jag känner nu   (Bortsett från allt skolarbete man har kvar att göra ;)..


Mer mer mer. .



Ja sanna böcker och sanna filmer kan jag helt enkelt inte få nog av. Såg på Vita massajen igår efter att ha läst första, och en del av andra boken. På något vis finns det inget som känns så nära en som när något är sant. Dock, ska man egentligen se filmen först. För som vanligt blir man alltid besviken efter att ha läst boken och sen ser filmen, men ändå förstår man mer på något vis. Jag som också är en trög sådan ibland kanske inte hade förstått mycket av filmen annars. Hur som helst är denna film bra! I alla fall enligt mig. Tycker det är helt sjukt hur en Nordbo klarar av att bo i öknen i 4a år. Denna människa måste vara något alldeles speciellt. Jag själv skulle nog aldrig klara mig utan KRYDDAD svensk köttmat!! Men se vad kärleken kan driva en till..

                           

Andra bra böcker som är sanna

  • En flicka från afrikas öknen (Fotomodell, som smet från Afrikas öknen)
  • Bakom stängda dörrar  (flicka våldtagen av pappa)
  • Levande bränd (Flicka bränd från Västbanken)
  • I skuggan av värmen (droger)
  • Gömda, Asyl (Böckerna om Maria Eriksson)
  • Pojken som kallades Det (lever i hemska förhållanden)

Böcker som är bra att läsa. lärorika om du frågar mig. Man får en helt annan uppfattning om vad en viss religion kanske innebär, och vilka hemska förhållanden vissa kvinnor lever under. Vi i sverige har det kanske trots allt ganska bra. . Eller hur? Så när man tjatar om jämlikhet, så kanske man ska inse hur långt vi egentligen har kommit. En man skulle till exempel aldrig få mig att känna mig underlägsen. Nej nej, då har den hamnat med fel person!


Gammalt är bra

Nu sitter man helt ensam på en lördag. Hemma dessutom. Känns som det var en evighet sen sist. Alltid har det varit någon eller något på helgerna. Men just nu är det inget annat som sitter så perfekt. Skulle jag umgås med någon nu skulle jag antagligen vara ganska tråkig, sur och osocial. Men, detta är något jag bara har mig själv att skylla på. Tur att man lär sig av sina misstag i alla fall. Ärlighet varar längst som sagt. Och lika att man alltid ska tänka till mer än en gång. Så jäkla sanna ord! Men, som så många andra gånger är man alltid efterklok eller hur?

Har kommit på mig själv, vad bra gamla låtar egentligen är. Just nu finns det inget bättre än Cornelis Vreeswijk, så ett tips att lyssna på. Kanske inte var vad jag föredrog förrut, men sitter mer än perfekt just nu. Kanske för att texterna är så annorlunda och berör allt jag känner inombords. Ja nu lät jag djup, men är sant. Påminner sådant som jag egentligen inte vill tänka på men som ändå känns så bra att bli påmind om. Så somliga går med trasiga skor...  Det är en favorit hos mig just nu. Och oja, nog ska jag tjata ut den! OCh inte tala om Lars Winnerbäck, han var inte heller någon som jag föredrog förrut. Nu är han bra. Så längtar till November, då ska jag se honom live! Och det kommer vara något. Lyssna på hans texter. Så annorlunda och så underbart bra till gitarren. Men, som sagt är ju jag småk*t i allt som har med gitarr att göra. ;D Nej lördag, nu ska jag lyssna vidare och ta till chokladen.. ..


I en ytlig värld.

Satt på bussen idag i min egen lilla värld instängd av musiken. Kollade ut genom fönstret och kom att tänka på hur jäkla ytliga vi är. Eller det är väl något man tänkt på mer än en gång. Och det mest dumma är att jag själv är en del av dem. För det är klart jag tycker det är viktigt vad jag har på mig. Annars blir ju inte alls dagen att kännas lika bra. Vilket egentligen är ganska sjukt. Vore det inte bättre att bara vara nöjd med den man är utan smink och utan kläderna som gör att man får sin egen lilla personlighet. För den jag är, finns ju egentligen under allt detta! Om man sen kollar på andra länder. Länder där kvinnorna bär slöja eller länder där kvinnor och män går i bara några få tygstycken (ex. Afrika) så tror jag på sätt och vis att de ofta är mer nöjda med vilka det är.
Visst tänker vissa nu att de lever i ett strängare klimat än oss, så de kanske inte har det bättre. Men det tror faktikst jag. De är uppväxta och vet inte bättre. Och en sak är säker. Man ser oftare en afrikan med ett leende än en svensk med ett leende. Usch vi är så ytliga och strama! ja det är egentligen vad vi är. Något som bara att acceptera för jag är en vanlig svensk jag också..


Längtan.

 Har märkt att jag inte är en hejare på att skriva i min blogg så får bli lite ändring med det. Och sen jag skrev sist känns det som att det hänt en hel del. Har redan varit i Alanya. Önskar jag kunde spola tillbaka tiden och bara uppleva allt igen. Träffa allt underbart folk. glada sociala ´men också dryga turkar. Något jag verkligen trivdes med. Och inget blev  ju heller sämre av sena nätter med goda drinkar. NEJ!  Jag längtar tillbaka till värmen och de underbara människorna. Höra grässopporna igen och dansa turkisk dans.  Och inte minst träffa vissa personer igen. Såna som det just nu känns som man aldrig kommer träffa. Men som sagt jag har haft det helt underbart vill jag lova! Inget blir bättre av att jag just nu sitter och spelar musik om och om igen som jag och Sara har tjatat om och om igen i Alanya. Men tröttnat på dom har jag inte gjort. Efter att ha kommit hem igen känns det däremot som att verkligheten träffade mig som en rak höger. Viljan till att göra bra ifrån mig är helt som bortblåst, förstår inte vart den tagit vägen. Men, det spelar ingen roll, jag ska kämpa! :) Och jag ska tillbaka snart igen. Det har jag lovat mig själv... Annars har saker som jag trodde skulle kännas lättare bara blivit svårare. Osäkerhet att veta om man kommer göra rätt eller inte är aldrig skoj. Usch, ångest är vad man får.. Därför hoppas jag att det jag nu kommer göra är rätt. Det måste det vara!  Nej, skola skola skola. Känns ganska tjatigt. Prov i morgon och annat arbete som behövs göras färdigt sedan är det lov igen. Det kommer gå fort.


321606-2 

RSS 2.0